Joko sinä olet kokeillut sähköpyöräilyä?

Poljetpa sitten tavallisella pyörällä tai sähköpyörällä, pyöräily on aina ympäristöteko. Sähköpyöräily ei aiheuta päästöjä, pakokaasuja tai äänihaittoja. Sähkömoottorilla varustelulla pyörällä pidempikin matka sujuu kevyesti, hyötyliikuntaa unohtamatta. Liikunnalla on paljon positiivisia vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteesi. Sähköpyöräily on arjen hyötyliikuntaa joka sopii kaikille, ei pelkästään hyväkuntoisille – sinä päätät kuinka raskasta ajaminen on! Tehostat ajankäyttöäsi, ei odottelua pysäkeillä tai ruuhkissa – oikaise sieltä mistä autot eivät pääse. Kukkarokin kiittää – unohda pysäköintimaksut, bensan hinnan korotukset, moottoriajoneuvojen verot ja maksut. Säästät siis selvää rahaa!

Miksi e-Bike Expertti? Etsi lähin expertti

Sähköpyörän akku voi olla sijoitettu joko runkoon tai tavaratelineen alle. Akun sijainti rungossa pitää painopisteen alhalla ja tavaratelineen alla se jakaa painoa tasaisesti.

Moottori voi olla sijoitettu keskiöön, etu- tai takapyörään. Keskiöön sijoitettu moottori madaltaa pyörän painopistettä ja reagoi polkutehoon. Keskiömoottorin etuna on tavallisen pyörän ajotuntuma ja ulkonäkö. Tämä ratkaisu on myös vaativampi asentaa ja siksi muita arvokkaampi.

Etupyörään asennettu moottori on edullisempi vaihtoehto ja tämä ratkaisu tekee sähköpyörästä etuvetoisen.

Takapyörään asennettu moottori tekee ajosta hieman vakaamman kuin etupyörään asennettuna koska polkuvoima kohdistuu takapyörään. Moottorin sijoitus on hyvin huomaamaton.

Sähköpyörä on sähkömoottorilla varustettu polkupyörä josta saa lisätehoa polkemiseen. Sähköpyörä toimii siis vain poljettaessa. Moottori kytkeytyy pois päältä nopeuden noustessa yli 25 km tunnissa.

Sähköpyörä luokitellaan liikenteessä tavalliseksi polkupyöräksi ei sen kuljettamiseen tarvita ajokorttia. Kypäräksi käy tavallinen polkupyöräkypärä.

Lisätehon määrää voi säätää, päätät siis itse tehon määrän. Lisätehon voi myös kytkeä pois päältä ja matka jatkuu kuten tavallisella pyörällä.

Sähköavusteisen polkupyörän teho säätyy tunnistetun vääntömomentin tai polkimien pyöritysnopeuden mukaan. Tämä sähköpolkupyörätyyppi eroaa mopon tavoin toimivista moottoroiduista polkupyöristä, joita ei tarvitse polkea. Sähköavusteiset maastopyörät tarjoavat perinteisen maastopyörän kaltaisen ajokokemuksen, ne on luokiteltu useimpien maiden lainsäädännössä polkupyöriksi, ja ne ovat yleisin suurten pyöränvalmistajien tarjoama sähkömaastopyörätyyppi.

Akun koosta ja mallista riippuen toimintasäde voi olla jopa 150 km. Akun kestoon vaikuttaa mm. ajajan paino ja ajo-olosuhteet kuten lämpötila ja mäkisyys.

Akku ladataan mukana tulevalla laturilla. Latausaika akun koosta ja tehohosta riippuen 4-6 tuntia.

Sähköpyörämme ovat aina koeajettavissa kun sinulle sopii. Katso lähin Experttisi ja tervemenoa koeajolle!