Etusivu / Ajankohtaista / 7 syytä hankkia mieluummin sähköpyörä kuin auto

7 syytä hankkia mieluummin sähköpyörä kuin auto

 

1. Madaltaa kynnystä

Haluaisitko pyöräillä työmatkat, mutta et halua saapua aamulla hikisenä töihin? Vai onko matkan varrella ärsyttävä ylämäki, jonka jälkeen jalat ovat aivan maitohapoilla? Sähköpyörä on täydellinen työmatkoille, sillä avustuksen kanssa polkeminen on kevyempää, eikä työpaikalle tarvitse saapua hikisenä. Vanhuksille ja liikuntarajoitteisille sähköavustus tarjoaa mahdollisuuden ajaa pidempiä matkoja kuin tavallisesti pystyisi.

2. Arkiliikuntaa unohtamatta

Sähköpyörällä ajaminen ei tarkoita, että pitäisi luopua arkiliikunnasta. Sähköpyörään liittyy aina myös liikunnallinen ja terveyttä edistävä vaikutus. Monilla myös ajomatkat pidentyvät, kun avustuksella voi tuoda helpotusta polkemiseen.

3. Ekologinen valinta

Sähkömoottorilla toimiva pyörä on ennen kaikkea ekologinen vaihtoehto jokaiselle, joka harkitsee auton hankintaa. Myös suomalaisuus on monelle tärkeä laadun kriteeri, ja  esim. Helkama onkin johtava kotimainen sähköpyörien valmistaja.

4. Sopii koko perheelle

Sähköpyörän avustusmahdollisuus tasaa kuntoeroja porukalla pyöräillessä, mikä tekee siitä hyvän valinnan koko perheen kulkupeliksi. Lapset tai porukan huonompikuntoiset voivat käyttää hieman enemmän avustusta, ja näin kaikki voivat pyöräillä samaan tahtiin ilman, että kenenkään tarvitsee hidastella tai puuskuttaa äärirajoilla.

5. Edullinen investointi

Sähköpyörien hinnat lähtevät tuhannesta eurosta, ja keskihinta on noin 2 500 euroa. Se voi kertainvestointina kuulostaa paljolta, mutta esimerkiksi autoon verrattuna kustannukset jäävät hyvinkin alhaisiksi.

6. Miellyttää myös silmää

Sähköpyörävalikoima kasvaa jatkuvasti, ja jokaiselle löytyy varmasti sekä ajomukavuuksiltaan että ulkonäöltään sopivin menopeli. e-Bike Expertin valikoimasta löytyy vaihtoehtoja jämeristä maastopyöristä, käytännöllisistä kaupunkipyöristä, sporttisista hybridipyöristä sekä rakastetuista klassikkomalleista, kuten Ainosta ja Joposta.

7. Mahdollisuus koeajoon

Sähköpyörän valinnassa kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. e-Bike Expertti -ketjun henkilökunta osaa kertoa eri pyörien teknologioista ja auttaa löytämään omiin tarpeisiin sopivan mallin. Sähköpyöriin kuuluu e-Bike Expertillä myös koeajomahdollisuus.